Konyha : Rózsaszín kókuszjégkrém-kocka |
Rózsaszín kókuszjégkrém-kocka
Dalmia 2005.11.08. 13:32
Elkészítési idő: 20 perc + fagyasztás
Egy jéghideg finomság egyenesen a Mézesfalás polcairól!
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zselatin
- eper, málna vagy valamilyen piros gyümölcs, ami megadja a fagyi színét (de lehet szárított rózsaszirom is , 2 evőkanál, bioboltban szerezhető be)
- kókuszreszelék
A zselatint negyed órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután egy edényben összeforraljuk a tejet, a cukrot, a „pirosítót” és a zselatint. Folyamatos kevergetés mellett fél órán keresztül főzzük a szirupot, majd beleöntjük a tejszínt, és hagyjuk kihűlni. Aztán átszűrjük, egy négyszögletes tálba öntjük, a tetejét gazdagon meghintjük kókuszreszelékkel., és a tálat 4 órára hűtőbe tesszük. A kész fagyit óvatosan kivesszük a tálból, és forró vízbe mártott késsel kb. 4 centis kockákat vágunk belőle, amelyeket minyonpapírba helyezünk. A jégkrémkockákat még rövid időre visszarakjuk a hűtőbe.
|